Zaterdag 9 december de 25e Mars voor het Leven in Den Haag. Zie www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven 

Foto impressie van de geslaagde vrouwenochtend.

Getuigenissen 5 november 2017 (klik op het  blokje)

Activiteiten van de Professorenwijk : Zie www.professorenwijk.net 

 

Resultaten van de crea-avonden:

Kinderweek herfstvakantie 2016 

Onderwerp: Kinderweek herfstvakantie 2016 

De drie dagen van spel, dans en een heleboel plezier maken tijdens de herfstvakantie in het gebouw van de baptistengemeente in de Holwardastraat zijn inmiddels al een beetje traditie in de Professorenbuurt geworden. Jonge meiden die destijds kinderen waren, komen nu om te helpen ter ondersteuning van de leiding. En om volop mee te genieten!

Zelf mocht ik ook meegenieten, hoewel ik geen jonge meid meer ben maar inmiddels al een oma.

Om 10 uur morgens als iedereen binnen was, begonnen we met vrolijke liedjes met gebaren en dansjes. Ik ben al jaren niet meer zo actief geweest voor de koffie! En zo vrolijk. 

De juf gaat dan bidden om een fijne dag, en de kinderen weten op de derde dag feilloos te vertellen wat bidden is, namelijk praten met je hemelse vader, dat is God. En hoe je dat doet weten ze ook, namelijk met gevouwen handen voor de concentratie en de ogen dicht om niet afgeleid te worden.

En Vader God hoort alle gebeden van zijn kinderen, de grote en de kleinen.

Het was prachtig om te zien hoe alle kinderen samen de wedstrijdspelletjes deden, van een jaar of drie tot en met 12 ging dat prima samen. Juf Diana is dan ook een geboren spelleidster!

Het knutselwerkje van de eerste dag was het figuurzagen of kleien van een huisje, want het thema van de vakantieweek was bouwen. Op de tweede dag mochten ze het huisje versieren. Natuurlijk mocht  het werkstuk daarna mee naar huis genomen worden!

Op de derde dag was het pannenkoekendag ter feestelijke afsluiting van de herfstweek. Ieder kind kreeg een heuse pannenkoek en mocht daarop een huisje bouwen met behulp van koekjes en een heleboel plaksel zoals chocoladepasta en stroop. Deze huisjes werden dan fleurig versierd met bont snoepgoed. Een waar feest! 

Elke dag was er een verhaaltje of toneelstukje passend bij het onderwerp bouwen. Op de eerste dag zaten de kinderen en de ouderen op het puntje van hun stoel toen Mirjam vertelde hoe haar broertje Mozes in een door zijn moeder van riet gebouwd mandje werd gelegd welke zij, Mirjam, in een meertje te water moest laten. Dit was nodig om Mozes te redden van de boze farao, welke alle jongetjes wilde laten doden. Gelukkig kwam er een prinses die het mandje uit het water liet halen en zo baby Mozes redde. En God zorgde ervoor dat Mozes eigen moeder het baby'tje de eerste jaren mocht voeden, voor het terug moest naar de prinses.

Op de tweede dag vertelde een gastspreekster over de bouw van de ark van Noach en hoe hondjes zeehondjes werden.

De derde dag eindigde hilarisch toen juf Diana en juf Eva op het podium gingen kamperen in twee echte tentjes die ze opbouwden. Juf Diana had niet naar Papa God geluisterd en kwakte haar tent gewoon neer, maar juf Eva had wel goed geluisterd en maakte haar tent vast met stormlijnen! Toen de storm opzette, waaide Dianas tent van het podium af. ( de storm werd een handje geholpen door juf Margreet en een touwtje, tot grote hilariteit van de  toeschouwers ).

Tot besluit van iedere dag gingen we allemaal in een kring staan om elkaar het zegenlied toe te zingen.  

 

Ik heb echt genoten en kijk uit naar volgend jaar met hopelijk weer een Kinderherfstweek! 

Groetjes, Annette

 

Israëlzondag 2016

Hoor het geluid van de Sjofar (klik op het  blokje)

Burendag

Zaterdag 24 september de 11e Burendag nu (ook) in de Professorenwijk.

Zie www.burendag.nl

Na de feestelijke opening van de speeltuin krijgt wethouder Thiadrik Twerda bloemen overhandigd. De gulle geefster, namens de wijkraad, is 'clowntje Klier', ofwel Heleen de Vries, secretaris van de Wijkraad Professorenwijk

Elfkerkentocht: tweede ronde (persbericht)

Het was een groot succes: Wat aarzelend begon, groeide uit tot een grote groep (meer dan 30) geïnteresseerde deelnemers.

Weet u het nog?  In maart en april van dit jaar bezochten we wekelijks een kerkgebouw in Franeker, waar we uitleg kregen over de gemeente, het gebouw en de geschiedenis. En soms over de leer en de belijdenis. En er was koffie en onderlinge ontmoeting en een ongedwongen sfeer.

Zie: www.franekeractueel.nl/nieuws/elfkerkentocht-in-franeker

of: www.rd.nl/kerk-religie/elfkerkentocht-in-franeker-1.522628

 “Wat ons onderling bindt (Christus) is meer en groter dan wat ons scheidt. En meer respect en begrip begint met echte belangstelling en interesse voor elkaar”. En dat geldt nog steeds! 


Na de zeven kerken die we hebben bezocht, zijn er nog vier over om het elftal compleet te maken. Vanaf 29 september gaan we weer van start.

De avonden zijn van 19.30-21.00 uur en het schema is als volgt:

29 september: Philadelphia gemeente (prof. Holwardastraat)

6 oktober:        Geref. Kerk vrijgemaakt De Voorhof (Voorstraat)

Onder voorbehoud: 

13 oktober:      vml. Baptistenkerk, nu: De Mouterij (Achter De Rank, Zilverstraat)

20 oktober:     Levend Woord gemeente (A. M. v. Schurmansingel, t.o. het station) 

VRIJDAGAVOND 27 mei was de avond van gebed in de Bethel te Harlingen.

Op vrijdagavond 27 mei van 20.00 tot 23.00 uur werd bij de Baptistengemeente de Bethel  te in Harlingen de  avond van gebed gehouden.

Weet u wat het is het om geen bijbel of een christelijk boek in huis te mogen hebben?

Hoe is het om aangeklaagd  te worden door je buren omdat ze weten dat je in God in Jezus Christus gelooft? Hoe het is dat je wordt gediscrimineerd en zonder geldige reden gevangen wordt gezet?

En welke consequenties dat heeft voor de gezinnen?

Op vele honderden locaties in heel Nederland en België gaan duizenden christenen bidden tijdens de avond- of nacht van Gebed.  Er wordt gebeden voor christenen in Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea en  Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van deze avond- en  nacht van Gebed die Open Doors organiseert..

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen, zoals Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias  Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus in Mattheüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Kortom: het gaat om zingen en bidden  voor onze vervolgde broeders en zusters in de gehele wereld.

Van harte aanbevolen.    

(Voor inlichtingen 0517-391724)

Wilde je de hele nacht doorbidden? Kijk danvoor een plek in de buurt op www.opendoors.nl/bid/nachtvangebed/locaties   _______________________________________________________________________________________

Zondag 18 april deelde br. Andries vd Meulen met ons een getuigenis naar aanleiding van zijn reis naar Roemenië Luister (klik op het blokje hieronder)

_______________________________________________________________________________Paas-Zondag 2016

Een 80 jaar oud gedicht voorgelezen door  bijna 94 jarige zr. Hiltje Geertsma-de Vries.  Het gaat over een klein meisje dat zomaar in de bus stapt.....                                                 Luister (klik op het blokje hieronder)

Foto's van de Paasbrunch

Zaterdag 12 maart 2016

NL-Doet actie van de wijkraad Professorenwijk te Franeker.

Zie voor o.a. foto’s op www.professorenwijk.net